2012. április 17., kedd

Ciruelo Cabral


Gyerekkoromban nagy hatást gyakorolt rám Ciruelo Cabral és Montse Sant Sárkányok című könyve. Egyebek között ennek a könyvnek köszönhettem, hogy mihelyst internethez jutottam, elkezdtem sárkányos képeket gyűjteni. Idővel a sárkányok mellé más fantasy képek is bekerültek a gyűjteményembe, és a végén már mindenféle illusztráció helyet kapott benne, ami megtetszett. 
Persze a kedvencem a mai napig Ciruelo maradt. Szentimentális, és kevésbé szentimentális okai is vannak ennek. Az ő képei nem csak gyönyörűek, kifinomultak, szín- és formai világukban is tökéletesek, de tele vannak fantáziával. Az a fajta szépség árad belőlük, amikor érezni, hogy a festő  valóban élvezi azt, amit csinál. Azon kívül, az ő sárkányai valódi sárkányok. Minden ízükben anatómiailag jól átgondolt, valódi teremtmények, és azt hiszem, pont ez volt az, ami lenyűgözött bennük. 


Ciruelo Cabral - argentin illusztrátor. 18 évesen már a szakmában dolgozott, 21 évesen szabadúszó lett, és a legjobb úton haladt a világhír felé. Idén tölti a 49-et, egy Barcelona közeli kisvárosban él feleségével és két gyermekével, és már rég túl van a világhíren. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése