5 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 ek. zabpehely
5 dkg vaj
2 ek. méz
1 tojás
1 ek. holland kakaó
1 tk. fahéj
1 ek. mazsola
1 ek. apróra vágott mandula
fél tk. szódabikarbóna
csipetnyi só
A zabpelyhet forrázzuk le, hogy megpuhuljon. Ezután mindent keverjünk össze, aztán sütőpapírra kupacokat rakva 200 fokon 10 perc alatt süssük meg. Nem az a méricskélős sütemény, pillanatok alatt elő lehet készíteni, és hamar meg is sül, ideális olyan esetekre, amikor nem is terveztünk süteményt, mégis valamit le kell tenni az asztalra...
Ez hány embernek elég? Hány db sül ki belőle?
VálaszTörlésKb. 10 db muffinméretű puffancs. Mi lassan esszük, általában két étkezésig kitart kettőnknek.
VálaszTörlésEgész vagy tört zabpehellyel szoktad csinálni? És mennyi vízzel forrázod le? Amennyi épp ellepi, vagy leforrázod és leszűröd?
VálaszTörlésNem is kell leforrázni, úgy is tökéletes, és bármilyen zabpehely megfelel :) Ha forrázod, akkor viszont szűrd le, a sütibe nem kell plusz nedvesség. (beszéltem a főszakáccsal róla :P)
VálaszTörlésJajj, köszi, hogy megírtad ezt, nekem Bence következetesen bezárogatja a böngészőmet az intézendő dolgokkal együtt :)
VálaszTörlésVéletlenül kipróbáltuk tojás nélkül is. Úgy is nagyon finom, csak óvatosan kell fogni, mert kissé porhanyós.
VálaszTörlés